De afgelopen jaren zijn we als Nederland enorm gaan digitaliseren. Van robots die vitale bedrijfsprocessen overnemen tot slimme planningssystemen. Deze digitalisering biedt ondernemers kansen maar het brengt ook gevaren met zich mee.

Ondernemers vormen een kwetsbare doelgroep voor cybercriminaliteit, door de afhankelijkheid van digitale systemen voor de bedrijfsvoering. Daarom hebben de gemeente Dronten, de Ondernemingsvereniging De Driehoek (OVDD), ROC Friese Poort, de politie, Stichting Veilig Ondernemen Flevoland (SBBF) en het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland (PVO-MN) de handen ineengeslagen om ondernemers in de gemeente Dronten te helpen met hun cyberweerbaarheid.

CYBERCHEF IS GELANCEERD

 

Wat is Cyberchef Dronten?

Door middel van Cyberchef Dronten worden ondernemers bewust en weerbaar gemaakt in strijd tegen de groeiende dreiging van cybercriminaliteit.

Om weerbaarder te worden is inzicht in kwetsbaarheden noodzakelijk. Dit inzicht wordt verkregen door zogeheten ‘kwetsbaarhedenscans’. Deze scans worden uitgevoerd bij ondernemers in Dronten door studenten van ROC Friese Poort.

In deze kwetsbaarhedenscan krijg je een eerste inzage en beeld van de digitale weerbaarheid van je bedrijf. De studenten leveren een rapport waar je eenvoudig kan zien waar je kwetsbaarheden zitten, zodat je actie kan ondernemen.

Doormiddel van het platform Samen Digitaal Veilig kan een ondernemer doorlopend blijven werken aan de digitale weerbaarheid van de onderneming. Bescherming tegen dreigingen en het weerbaar houden van je organisatie zijn ten slotte geen eenmalige acties. Met Cyberchef Dronten wordt je chef in jouw digitale keuken.

CYBERCHEF DRONTEN: CHEF IN JOUW DIGITALE KEUKEN

Wat kost het?

De kwetsbaarhedenscan van Cyberchef en het platform Samen Digitaal Veilig zijn gratis. Het kost je alleen een paar uur om samen met de studenten de digitale infrastructuur van jouw bedrijf zichtbaar te krijgen. Daarnaast is dit project voorzien van een gratis informatieve kick-off op 26 september waarbij er een presentatie wordt gegeven door cybersecurityspecialisten en biedt het de mogelijkheid om te netwerken met andere ondernemers in Dronten.

CYBERCHEF IS GEHEEL GRATIS

Aanmelden kwetsbaarhedenscan

In het begin van schooljaar 2023-2024 zal dit project van start gaan. Het kick-off evenement vindt plaats op dinsdag 26 september. Tijdens dit evenement zal uitgebreid vertelt worden wat de kwetsbaarhedenscan precies inhoudt. 

Er zijn maar een beperkt aantal studenten en ook een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je dus alvast aan via onderstaande link voor de kwetsbaarhedenscan.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren